VISITES A LA CARTA
Cada persona interactua de manera diferent amb el patrimoni i la història que l’envolta. Per aquesta raó des de Trencadís volem oferir un catàleg de rutes i itineraris que compleixi les expectatives de tothom. Aquest catàleg es va ampliant per oferir una millor varietat quant a les temàtiques i al patrimoni.
Aquesta modalitat de ruta pretén adaptar l’activitat a l’interès i gust de cada client. Així cada grup pot viure el patrimoni, l’art i l’entorn d’una manera individualitzada. Tant si es té una idea predeterminada com si no, Trencadís s’encarrega de dissenyar un itinerari, elaborar el discurs i ajustar el cronograma a les preferències de cada grup.
Aquesta modalitat permet programar des de visites de tot un dia a diferents centres o monuments fins a experiències més concretes, concentrant-se en una sola ubicació, ja sigui a través d’un discurs divulgatiu o més especialitzat.

Més informació i reserves aquí.

 

Algunes de les nostres rutes són:

rutes-baix-llobregat-1

ITINERARI MODERNISTA JUJOL
Sant Joan Despí

Jujol fou un dels arquitectes modernistes més renovadors de les formes tradicionals i de les tècniques artesanes. Havent col·laborat en obres emblemàtiques de Gaudí, com la Pedrera o el parc Güell, a Sant Joan Despí podem veure la seva obra més personal.

En aquest itinerari per la ciutat de Sant Joan Despí s’hi inclou la visita a Can Negre, la Torre de la Creu, les façanes de la casa Rovira, la Torre Jujol i la Casa Serra-Xaus, unes intervencions a l’església parroquial i la porta del manyà que treballà amb l’arquitecte.
Per a més informació i reserves, clica sobre la fotografia i et redirigirà a la web de l’Ajuntament de Sant Joan Despí

rutes-baix-llobregat-2

EL RIU LLOBREGAT

EN ÈPOCA MEDIEVAL
Sant Joan Despí

El riu Llobregat ha esdevingut en algunes èpoques, una frontera natural entre mons, ètnies i cultures.

A partir d’una saludable passejada per la riba dreta del Llobregat dins del terme municipal de Sant Joan Despí, podrem entendre a partir de diferents històries, com era a l’inici de l’edat mitjana, aquest gran congost del riu Rubricatus. L’actual Baix Llobregat ha estat condicionat per aquest gran eix central que esdevé el riu.
Per a més informació i reserves, clica sobre la fotografia i et redirigirà a la web de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

rutes-baix-llobregat-3PARC DE L’ERMITA DE SANT JOAN DE L’ERM
La Palma de Cervelló

En el nou parc metropolità de l’Ermita de Sant Joan del Pla o de l’Erm, hi podem trobar la mostra de l’antiga ocupació del pla de la Palma de Cervelló.

La ruta es compon per la visita al parc on s’expliquen l’Ermita de Sant Joan de l’Erm, les diferents cabanes de pedra seca, els murs de pedra seca i l’antic estable medieval.

 rutes-baix-llobregat-6MASIES HISTÒRIQUES

Sant Joan Despí

La masia catalana ha estat el modus vivendi de la nostra societat durant segles. A partir de la comprensió del món rural i el seu reflex en l’arquitectura, podrem entendre el passat agrícola de la ciutat de Sant Joan Despí
Tot passejant per l’interior urbà i arribant fins als afores, es poden veure exteriorment les masies, Cal Maset, Can Po Cardona, Can Pau Torrents, Cal Felip i Can Codina. Així mateix, també ens apropem a l’antiga fàbrica d’indianes dels Bachs, actual seu de la fundació Solidança.
Per a més informació i reserves, clica sobre la fotografia i et redirigirà a la web de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

rutes-baix-llobregat-5

EDIFICIS SINGULARS

Sant Joan Despí

La ciutat de Sant Joan Despí amaga un seguit de joies arquitectòniques als seus carrers. Des dels seus orígens fins ben entrat el segle XX, podrem veure les obres arquitectòniques més importants.
Una passejada urbana per la ciutat és la que compon aquest itinerari. Podrem veure l’Ermita del Bon Viatge, la masia de Can Trias de Bes, els antics locals del Foment i Cal Sugranyes (avui desaparegut), l’edifici seu de l’Ajuntament, i les obres més emblemàtiques de l’arquitecte Ignasi Mas i Morell de Sant Joan Despí.
Per a més informació i reserves, clica sobre la fotografia i et redirigirà a la web de l’Ajuntament de Sant Joan Despí